Heart of Panthers

Klub v lednu oslavil třicáté výročí existence, samotný projekt Heart of Panthers se ale tvořil dávno před tím a všem, kteří na něm pracovali, patří veliké díky. Pojďme si tedy ještě jednou připomenout společnou oslavu, na kterou dorazilo rekordních 441 diváků!

54_20230714_145538.jpg

Panthers Praha patří mezi vůbec nejstarší florbalové kluby v republice a v roce 2023 oslavil už 30 let své existence. Tato důležitá událost se stala jak velkým milníkem, tak i příležitostí pro velké oslavy, které doposud v klubové historii neměly obdoby. Ty měly vyvrcholit projektem Heart of Panthers, jež otevřel jak novou éru, do které jako klub vstupujeme, tak podtrhl i to nejdůležitější, co se v něm během uplynulých let odehrálo. 

Plánování oslav probíhalo dlouho dopředu a museli jsme přitom zvládnout i řadu nečekaných překážek. Cílem bylo vytvořit pro naše fanoušky, členy a podporovatele nezapomenutelnou show, takovou, která v našich kulisách ještě neměla obdoby, a věříme, že se to podařilo – vyvrcholení oslav totiž v projektovém utkání našich mužů s Prague Tigers sledovala na hale v Řepích návštěva 441 diváků, která tak stanovila nový návštěvnický rekord. Společně jsme si tak mohli užít pestrý program doplněný o předzápasovou show, výstavu historických dresů či těch nejcennějších trofejí, jichž jsme jako klub dosáhli – například tu za vítězství na turnaji Czech Open, poháry z turnaje Gothia či plaketu za památný postup do Extraligy žen. 

Projekt Heart of Panthers nicméně nebyl jen o samotném utkání v Řepích. Má totiž za cíl prozkoumat a dokumentovat historii našeho klubu skrze rozhovory s našimi legendami, hráči, trenéry a funkcionáři, kteří nám pomohli dosáhnout toho, čím jsme dnes. Těšíme se na sdílení nejkrásnějších vzpomínek, zapomenutých okamžiků a klíčových událostí, které formovaly náš klub od jeho počátků až po současnost. Věříme, že tento projekt přinese zajímavý pohled do naší minulosti a pomůže nám rozvíjet se do budoucna. 

Pro fanoušky přítomné na samotném výročním utkání to pak znamenalo hned několik netradičních doplňků. Hlavní slovo měla výstava pohárů získaných na tuzemských i zahraničních akcích, historii klubu pak přiblížila těm mladším i starším přítomným výstava historických dresů a jejich variant, stejně jako dobové fotografie v nadživotní velikosti, které mapovaly významné klubové milníky - zajímavostí byly i vystavené historické dokumenty, které přibližovaly to, jak klub fungoval ve svých počátcích i v administrativních věcech. Přímo na ploše pak byla během přestávkového programu představena novinka v podobě klubové Síně slávy, do níž byla symbolicky zařazena třicítka těch nejdůležitějších postav, které spolu tvořily Panthers do té podoby, v jaké je známe dnes.

A jaké bylo samotné slavnostní derby? Naši muži v utkání s Prague Tigers necelou pětistovku diváků namlsali už v úvodní třetině, kdy svého soka zasypali doslova kanonádou gólů a do kabin šli za luxusního vedení 6:2. Po návratu ale, snad i proto, aby svým fanouškům nabídli i trochu toho drama, nechali soupeře vrtit se do zápasu a stáhnout domácí vedení pouze na jednobrankový rozdíl. Ani to ale Panterům nakonec nezabránilo ověnčit oslavy vítězstvím, neboť těsný náskok udrželi, v závěru přidali pojišťovací trefu do prázdné branky a Tigers tak ve slavnostní bitvě porazili 8:6. To si jistě užili i všichni přítomní, zejména pak ta nejhlasitější skupina v podání našich nejmenších nadějí, která si tak mohla vychutnat i závěrečnou děkovačku. 

Oslavy 30 let Panthers Praha byly nezapomenutelné a my děkujeme všem, že jich byli součástí a poskytli nám veškerou podporu, bez níž by nic nedopadlo tak, jak jsme plánovali. Už teď se těšíme na další společná léta a věříme, že i po čtvrté dekádě existence Panthers Praha bude na co vzpomínat, co oslavovat a na co být patřičně hrdí!

Odkaz na fotogalerii

Zpět na Rok Pantera